Corpul Astral: Sediul emotiilor si al mecanismului de dezintrupare a constiintei

Corpul Astral: Sediul emotiilor si al mecanismului de dezintrupare a constiintei
0 02/04/2015
In totalitatea expresiei sale, corpul eteric este o forma de energie care sustine si energizeaza toate aspectele corpului fizic.

O mai completa intelegere a modului in care corpul eteric este legat de boala si actioneaza asupra formelor sale de manifestare din corpul fizic, va asigura informatii valoroase unei noi generatii de medici, care incearca sa depaseasca dogmele medicale spre a crea noi si mai eficiente cai de vindecare a bolilor omenesti. Comunitatea medicala nu va avea decat de castigat odata ce va incepe sa invete care sunt cauzele reale ce se afla la baza oricarei boli. Acceptarea treptata a acestor noi informatii va determina crearea in cele din urma a unei medicini preventive.
     Motivul pentru neacceptarea acestei dimensiuni particulare a anatomiei noastre subtile se datoreaza in cea mai mare parte conflictului dintre sistemele de credinta din Orient si Occident si separarii dintre religie si stiinta, separare care s-a produs acum mii de ani.
    Procesul de examinare a anatomiei subtil-energetice a omului ne aduce in fata unui subiect de mare interes si anume Corpul Astral. Acest corp este compus din materie astrala, care este o substanta subtila, apartinand unui spectru de frecventa chiar mai inalta decat cel al materiei eterice. Corpul astral, uneori denumit corpul emotional, este considerat sediul emotiilor umane. Emotiile noastre au o origine mult mai profunda si mai subtila decat cea admisa de stiinta moderna in clipa de fata. In ultimele decenii, stiinta medicala a inceput sa admita ca exista legaturi intre stresul emotional si bolile fizice si chiar a reusit sa descopere unele dintre aceste legaturi. Intrucat corpul astral este conectat la natura noastra emotionala, exista o legatura puternica intre minte, corpul fizic si corpul astral, in ceea ce tine de exprimarea bolilor de natura fizica si emotionala. Dezechilibrele emotionale s-ar putea datora nu numai problemelor neurochimice care intervin in functionarea creierului ci si circulatiei anormale a energiei in interiorul corplui astral si al chakrelor. Chackrele si glandele, determina de fapt starea de sanatate buna, moderata sau rea si echipamentul fiziologic al omului.
    Un alt nume pentru corpul astral este corpul dorintelor. Literatura ezoterica se refera la corpul astral ca la sediul poftelor noastre senzuale si al dorintelor, starilor, sentimentelor, fricilor. In mod surprinzator, frica reprezinta una din energiile astrale dominante, care ne afecteaza tot timpul. Gradul in care oamenii sunt afectati de aceste dorinte si frici determina gradul de dezvoltare al unei personalitati si natura acesteia in plan fizic. Cu toate ca majoritatea doctorilor si a oamenilor de stiinta din Occident considera ca exprimarea emotionala umana reprezinta o caracteristica a activitatii cerebrale, ea de fapt se datoreaza, in mod esntial, unor energii de ordin superior. Mecanicistii newtonieni vad creierul ca pe un complex biocomputer neurochimic. Mecanicistii vad creierul ca pe ceva asemanator unui servo-mecanism sofisticat. Creierul este de fapt, o interfata care permite exprimarea sufletului in forma vietii fizice active. Programarea acestui biocomputer se poate face la mai multe niveluri. Oamenii de stiinta vestici nu recunosc, momentan, decat racordurile fizice din sistemul nervos. Energiile astrale isi au impactul lor asupra creierului fizic si a sistemului nervos prin legatura lor subtila cu corpul eteric, care, la randu-i, este interconectat cu corpul fizic.
Posted in Blog