Modelul newtonian versus modelul einsteinian în practica medicală curentă

Modelul newtonian versus modelul einsteinian în practica medicală curentă
0 02/04/2015

Practica medicală curentă se bazează pe modelul newtonian în ceea ce privește înțelegerea realității. Acest model ține de un punct de vedere potrivit căruia lumea reprezintă un mecanism complicat.

Doctorii văd corpul ca pe un fel de mașină mare care este controlată de creier și de sistemul nervos periferic: computerul biologic. Dar oare reprezintă oamenii doar niște mașini, oricât ar fi de sofisticate? Sau sunt niște mecanisme biologice complexe, interconectate în mod dinamic cu niște câmpuri de energie vitală…așa numitele ”spectre”?

Modelele newtoniene actuale de gândire medicală privesc comportamentul și fiziologia umană ca depinzând de structura fundamentală a corpului și a creierului. Inima este o pompă mecanică care furnizează oxigen și sânge bogat în elemente hrănitoare sistemelor organice ale corpului și creierului. Doctorii cred că au înțeles atât de bine ce se întâmplă cu inima încât au inventat înlocuitori mecanici care să preia funcțiile inimii care cedează. Mulți medici consideră că rolul principal al rinichilor este cel de filtrare și de schimb. Medicii au reprodus în mod mecanic capacitatea rinichiului de a filtra impuritățile și toxinele creând aparatele de hemodializă. Chiar dacă progresele din tehnica biomedicală le-au oferit doctorilor o mare varietate de piese inlocuitoare pentru organele sau vasele de sânge defecte, lipsește încă, din păcate, cunoașterea superioară a modului în care pot fi vindecate sau prevenite multe boli.

Rezultatul aplicării paradigmei einsteiniene (potrivit căreia materia nu reprezintă decât un mod exprimare  a energiei) este modul de a vedea omul ca pe un sistem de rețele formate din câmpuri complexe de energie care interferează cu sistemul celular sau fizic. Prin reechilibrarea câmpurilor de energie se reglează funcționarea celulară. Admițând că materia reprezintă , în ultimă instanță, energie, vom considera ființele umane sisteme dinamice de energie.

Prin faimoasa sa ecuație E=mc2 , Albert Einstein a dovedit că energia și materia expresia duală a aceleiași substanțe universale.  Această substanță universală este energia sau vibrația primordială din care suntem toți făcuți.

Cu toate că punctul de vedere einsteinian a fost cu greu acceptat de către fizicieni, este obligatoriu ca doctorii să și-l însușească și să se raporteze la el în momentul în care diagnostichează și încearcă să vindece o boală.

Dar cum putem noi oamenii să ne raportăm la aceste noțiuni și cum putem înțelege și aplica în viața noastră de zi cu zi principiile medicinei vibraționale?

    Gandirea medicala clasica se bazeaza pe considerentul ca orice boala poate fi vindecata prin interventie la nivel fizic sau prin eliminarea sistemelor de celule anormale. Prin medicamente si chirurgie, doctorii incearca sa restabileasca functionalitatea anumitor componente, cum ar fi arterele, intr-un mod aproximativ asemanator cu cel in care un instalator desfunda o instalatie de curgere a apei. Cheia in tratarea unor asemenea afectiuni s-ar putea sa nu fie folosirea unor simple solutii fizice de reparare rapida, ci reorganizarea matricei energetice care dirijeaza manifestarea la nivel celular a disfunctiei.
    Exista un aspect al fiziologiei umane pe care medicii nu l-au inteles inca si pe care il admit cu reticenta-domeniul de interferenta al Spiritului cu corpul fizic. Dimensiunea spirituala este baza energetica pentru orice viata, caci ceea ce anima carcasa fizica este energia spiritului. Legatura nevazuta intre corpul fizic si fortele subtile ale spiritului este cheia de intelegere a relatiei interioare dintre materie si energie. Cand oamenii de stiinta vor incepe sa patrunda adevarata relatie dintre materie si energie, ei vor fi pe calea de intelegere a relatiei dintre omenire si Dumnezeu. Cand doctorii vor reusi sa inteleaga mai bine care este relatia la nivel profund intre corp, minte si spirit si legile naturale care ghideaza manifestarea lor pe planeta noastra, atunci va exista cu adevarat o medicina holistica. In cele din urma vom descoperi ca insasi constiinta in sine este un fel de energie, una in mod direct relationata cu expresia celulara a corpului fizic-asadar, constiinta participa continuu la crearea sanatatii sau a bolii!!!!
     Celor interesati de acest subiect,va recomand lucrari ale dr.Richard Gerber.
Posted in Blog