Varza Rosie: Cele Mai Importante Beneficii

Varza Rosie: Cele Mai Importante Beneficii
0 20/12/2015

Pentru a beneficia de proprietatile sale estevarza rosie indicat a se consuma in stare cruda, sub forma de salata sau suc, si murata. Stimuleaza imunitatea, combate efectele radicalilor liberi, pastreaza oasele sanatoase si mentine silueta.
Varza murata, la fel ca toate alimentele fermentate, este o sursa extraordinara de probiotice. Studiile arata ca persoanele care o consuma frecvent au un risc mai mic de a suferi de cancer.
Bolile ficatului pot fi prevenite si tratate cu ajutorul verzei consumata sub forma de salata.
Bogata in antioxidanti, varza rosie poate preveni racelile, infectiie bronsice si pulmonare.
Sucul de varza rosie iti este de mare ajutor cand ai febra. Cantitatea bogata de vitamina C continuta de aceasta leguma ajuta inima si sistemul cardiovascular sa faca fata febrei, stimuland sistemul imunitar.
Studiile facute arata ca o cura cu suc proaspat de varza rosie, din care se bea cate un litru pe zi, contribuie la stoparea dezvoltarii tumorilor cancerigene. Aceasta actiune antitumorala se datoreaza pigmentilor pe care ii contine.
De asemenea, foarte important de precizat este ca unii compusi din varza rosie impiedica transportul colesterolului catre vasele de sange si catre tesuturi.
Este un aliat de nadejde in curele de slabire datorita proprietatilor diuretice. Cu un continut caloric scazut, regleaza digestia si ajuta in procesul de pierdere a greutatii.
Continand substante cu efecte stimulatoare pentru sistemul nervos central, care intensifica procesele de regenerare din organism, varza rosie este un remediu naturist impotriva stresului si oboselii.
Pentru tratarea ulcerului se recomanda sucul de varza rosie deoarece contine  glutamina, un aminoacid esential pentru buna functionare a organismului.
Administrata extern, sub forma de comprese, este un remediu excelent in tratarea durerilor reumatice.